Ο εξοπλισμός μαζικής εστίασης είναι από τα πιο βασικά θέματα που πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά, όταν σχεδιάζετε να ανοίξετε ένα εστιατόριο. Αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της επένδυσης και πολλές φορές κάνει τη διαφορά και επηρεάζει τη μακροημέρευση της επιχείρησης. Ο αξιόπιστος και αποδοτικός εξοπλισμός εστίασης συμβάλλει στην ποιότητα του φαγητού και την καλή οργάνωση του προσωπικού, ώστε οι χρόνοι προετοιμασίας να είναι οι μικρότεροι δυνατοί. Υπό αυτή την έννοια, το να επενδύσετε σε εξοπλισμό υψηλού επιπέδου είναι κομβικής σημασίας, οπότε καλό είναι να είστε προσεκτικοί όταν διαλέγετε συσκευές ή όταν αποφασίζετε να αγοράσετε μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Στις παρακάτω κατηγορίες συσκευών, το ιδανικό είναι να αγοράσετε επώνυμο και καινούριο εξοπλισμό που θα σας ανταμείψει.

Ψυγεία και καταψύκτες

Τα ψυγεία και οι καταψύκτες είναι από τις βασικότερες εγκαταστάσεις σε μια επιχείρηση που αφορά την προετοιμασία φαγητού. Οι αποδοτικές συσκευές κρατούν τα τρόφιμα φρέσκα και απόλυτα ασφαλή για τους πελάτες σας μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες υλικών. Οι επιλογές σε διάφορα μεγέθη είναι πολλές, οπότε θα πρέπει με τη συμβουλή ενός ειδικού να αναλογιστείτε ποιες είναι οι ανάγκες της επιχείρησής σας. Ο ειδικός θα μπορέσει να κάνει και μια σωστή εγκατάσταση των ψυκτικών συσκευών και να εφαρμόσει ένα πλάνο ορθής συντήρησης, το οποίο θα σας γλιτώσει πολλά χρήματα από μια ενδεχόμενη βλάβη.

ψυγεια καταψυκτες

Μίξερ

Τα μίξερ είναι απαραίτητα σε ένα εστιατόριο, όμως συχνά δεν γίνεται η σωστή επιλογή τους, καθώς υπάρχουν δεκάδες τύποι και μεγέθη. Σε συνεννόηση με το σεφ σας και ανάλογα με το μενού του εστιατορίου, καλό είναι να σκεφθείτε τι μέγεθος μίξερ χρειάζεστε, μήπως πρέπει αντί για ένα μεγάλο να πάρετε περισσότερα μικρά και τι τύπο μίξερ πρέπει να προμηθευτείτε με βάση τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται.

μιξερ

Νεροχύτες και πλυντήρια

Η καθαριότητα σε ένα χώρο που προσφέρει φαγητό είναι τεράστιας σημασίας και επιθεωρείται από τις υγειονομικές αρχές. Το να έχετε ένα εκτεταμένο σύστημα νεροχυτών που παρέχουν τρεχούμενο νερό είναι απαραίτητο, ενώ τουλάχιστον ένα επαγγελματικό πλυντήριο θα σας χρειαστεί για τα σκεύη και το γρήγορο πλύσιμό τους. Υπάρχουν και επαγγελματικά πλυντήρια για διάφορα είδη τροφίμων, όπως λαχανικά, τα οποία επίσης θα σας βοηθήσουν και θα σας εξασφαλίσουν ένα σημαντικό επίπεδο καθαριότητας στη χρήση αυτών των υλικών.

πλυντηρια

Φούρνοι

Μια εξαιρετική επένδυση είναι ένας επαγγελματικός φούρνος, ο οποίος μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε σχέση με έναν ερασιτεχνικό ή έναν μεταχειρισμένο, του οποίου η απόδοση έχει μειωθεί. Κανένας φούρνος δεν πλησιάζει απόλυτα την αναγραφόμενη θερμοκρασία, όμως οι επαγγελματικοί φούρνοι υψηλής ποιότητας την πλησιάζουν και τη διατηρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το σωστό μαγείρεμα του φαγητού.

fournoi

Ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασης των παραγγελιών

Η εποχή, όπου οι παραγγελίες σημειώνονταν σε ένα χαρτί, το οποίο έπειτα μεταφερόταν στην κουζίνα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το να έχετε ένα σύστημα καταγραφής των παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο, το οποίο στη συνέχεια θα τις μεταβιβάσει μέσα στην κουζίνα, θα έχει ως ευεργετικό αποτέλεσμα την πολύ ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σας.