Η τραπεζαρία είναι το πιο επίσημο αλλά και το πιο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού. Είναι το μέρος, στο οποίο μαζεύεται η οικογένεια και τρώει, το μέρος, στο οποίο οι γιορτές αποκτούν θαλπωρή και ζεστασιά μέσα στην οικογενειακή ατμόσφαιρα. Πώς, λοιπόν, θα κάνουμε τις τραπεζαρίες μας να ξεχωρίζουν για την ομορφιά, την καλαισθησία και την πρακτικότητά τους; Με τα 5 παρακάτω tips!

Μεγαλύτερο και μακρύτερο τραπέζι

Εάν στο σπίτι δεν υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο για γραφείο, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε την τραπεζαρία ως χώρο μελέτης και εργασίας. Για να μην προκύψει ένα χάος από το συνδυασμό δουλειάς και φαγητού, με χαρτιά και φακέλους παντού – δίπλα στα πιάτα και τα ποτήρια – επενδύστε σε ένα μεγαλύτερο τραπέζι. Η ποιότητα του τραπεζιού επίσης παίζει ρόλο για να αντέξει χρόνια και να δείχνει πιο όμορφο στον χώρο. Μια τραπεζαρία μασίφ είναι καλή επιλογή.

 

konstantaras.net - Τραπεζαρίες - Τραπεζαρία Olivia

Τακτοποιημένο τραπέζι

Μην ακουμπάτε στην τραπεζαρία ό,τι δεν σας χρειάζεται για καθημερινή χρήση ούτε βιβλία και λοιπά άσχετα αντικείμενα. Ένα κηροπήγιο στη μέση, χρωματιστές και περιποιημένες πετσέτες και ένα βάζο με λουλούδια είναι ό,τι πρέπει. Οι πετσέτες μπορούν να είναι χάρτινες, αλλά σίγουρα δίνουν άλλη γοητεία οι υφασμάτινες πετσέτες. Έτσι, κάθε φορά που κάθεστε για φαγητό στην τραπεζαρία, θα αισθάνεστε ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Εκεί όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας χαλαρά και χωρίς περισπασμούς.

Φωτισμός πάνω από τις τραπεζαρίες

Μία ιδιαίτερη λάμπα πάνω από το τραπέζι όχι μόνο θα δίνει τον κατάλληλο φωτισμό για την ώρα του φαγητού. Αλλά και θα οριοθετεί το χώρο δίνοντάς του χαρακτήρα. Αυτό το tip είναι χρήσιμο τόσο στις μεγάλες τραπεζαρίες, στις οποίες το τραπέζι μπορεί να χαθεί μέσα στο χώρο. Όσο και στις μικρές, όπου τα έπιπλα είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αφού το σαλόνι είναι δίπλα στην τραπεζαρία και χρειάζεται συγκεκριμένη οριοθέτηση.

Πού πρέπει να μπει το τραπέζι

Αν μόλις έχετε μπει σε ένα καινούριο σπίτι, τότε πιθανώς, ειδικά αν το σαλόνι είναι μεγάλο, να μην ξέρετε πού να βάλετε το τραπέζι. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό το πρόβλημα; Πάρτε μία κουβέρτα ή ένα χαλί στο μέγεθος του τραπεζιού και πειραματιστείτε πηγαίνοντας το από τη μία θέση στην άλλη. Στη μέση, στο παράθυρο ή στη γωνία, μέχρι να βρείτε αυτή που σας φαίνεται η καλύτερη. Κανόνες συγκεκριμένοι δεν υπάρχουν για αυτό, αφού ρόλο παίζουν πολλοί παράγοντες. Όπως για παράδειγμα τα υπόλοιπα έπιπλα, το πόσο συχνά τρώτε στην τραπεζαρία, το σχήμα του δωματίου αλλά και του παραθύρου.

 

Konstantaras.net - Τραπεζαρίες - Τραπεζαρία Manto

 

Δεν πρέπει να λείπει ένα χαλί από τις τραζαρίες

Για να οριοθετήσετε το χώρο στις τραπεζαρίες, μπορείτε να βάλετε ένα χαλί κάτω από το τραπέζι, το οποίο θα δείξει οπτικά ότι ο χώρος ανήκει στην τραπεζαρία και όχι στο σαλόνι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Αν το δωμάτιο της τραπεζαρίας είναι μακρόστενο, τότε καλό είναι να βάλετε το χαλί στη μέση του δωματίου. Έτσι ώστε να κόβει το χώρο στα δύο. Εκεί μπορείτε να προσθέσετε και μια βιβλιοθήκη, για να ξεχωρίσετε ουσιαστικά το σαλόνι από την τραπεζαρία και να δώσετε στην τελευταία ένα συγκεκριμένο μέρος που θα είναι δικό της.