Έχει έρθει η ώρα να διακοσμήσετε το δωμάτιο για το μικρό σας θησαυρό και έχετε στερέψει από ιδέες; Προσπαθείτε να διαλέξετε χρώμα, παιδικό φωτιστικό, χαλάκι και έπιπλα κατάλληλα για να δημιουργήσετε ένα χώρο που θα εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών σας; Το μυστικό είναι απλό. Αφήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν όσο περισσότερο μπορούν στη διαδικασία, λέγοντας αρχικά πώς φαντάζονται τον προσωπικό τους χώρο και τι θα τους άρεσε περισσότερο. Παρακινήστε τα να διαλέξουν θέμα και -γιατί όχι- να ζωγραφίσουν ουρανό και λουλούδια, καραβάκια και τους αγαπημένους τους ήρωες στους τοίχους.

  • Το πρώτο βήμα είναι να καταλήξετε ένα θέμα διακόσμησης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας. Μπορείτε να εμπνευστείτε από τα βιβλία που διαβάζει περισσότερο, από τις παιδικές ταινίες που βλέπει, από τις ζωγραφιές του ή από τους ήρωες που υποδύεται όταν παίζει με τους φίλους του. Χρησιμοποιείστε αυτές τις πληροφορίες ως βάση έμπνευσης και επιλέξτε το χρώμα, τις κουρτίνες, το παιδικό φωτιστικό, τη μοκέτα και το κρεβάτι.
  • Αν η κορούλα σας τρελαίνεται για τις πεταλούδες ή τα λουλούδια, μπορείτε να επιλέξτε απαλά παλ χρώματα για τον τοίχο, όπως το ανοιχτό ροζ, το λιλά ή το φιστικί, και να ζωγραφίσετε σε έναν τοίχο τα αγαπημένα της λουλούδια ή να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία αυτοκόλλητων τοίχου που υπάρχει στο εμπόριο. Αν ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα και κοιμάται βλέποντας τα παιδικά της Disney, το κρεβατάκι της μπορεί να διαμορφωθεί σε σχήμα κορώνας με ουρανό, το δωμάτιο να ντυθεί όλο στο ροζ και να επιλέξετε ένα φωτιστικό με παραμυθένιες πριγκίπισσες, που κάθε φορά που το κοιτάει θα την κάνει να χαμογελά.
  • Αν πάλι έχετε αγοράκι, σίγουρα αγαπά τα αυτοκίνητα, τους χάρτες, το σύμπαν και φυσικά την μπάλα. Μπορείτε εύκολα να «παίξετε» με τα ενδιαφέροντα του αυτά, επιλέγοντας ουδέτερα χρώματα στους τοίχους και ζωγραφίζοντας ένα ποδοσφαιρικό τέρμα ή μια μπασκέτα στον πιο φωτεινό τοίχο του δωματίου (για να μην μικραίνει οπτικά ο χώρος). Αν πάλι αγαπά να κοιτάει τον έναστρο ουρανό κάθε βράδυ και να διαβάζει για τους πλανήτες, τους γαλαξίες και τους εξωγήινους, δημιουργήστε ένα σύμπαν χαράς, ζωγραφίζοντας το πλανητικό σύστημα στους τοίχους και χαρίζοντας του ένα φωτιστικό που θα τροφοδοτεί τη φαντασία του για το φεγγάρι και τα υπόλοιπα αστέρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που θα ανάβει το φως και θα βλέπει τους αστροναύτες να αιωρούνται χάρη στην έλλειψη της βαρύτητας θα πετά κι αυτό από ευτυχία.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα eshopelectric.gr μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα παιδικών φωτιστικών για κάθε διακόσμηση, στυλ και θέμα. Φέραμε αποκλειστικά για εσάς στην Ελλάδα τα προϊόντα των εταιρειών ANGO, EGLO, Aca lighting, Casa light και Spotlight σε εκπληκτικές τιμές. Καλύπτουμε κάθε ανάγκη για το φωτισμό ενός παιδικού δωματίου, με μια ευρεία γκάμα από φωτιστικά οροφής και πλαφονιέρες μέχρι επιτραπέζια και φωτάκια νυχτός. Ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις της διακόσμησης, έχουμε επιλέξει τα πιο σύγχρονα και πρωτότυπα σχέδια για να επιλέξετε αυτό που ενθουσιάζει τα παιδιά σας. Μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ,  ζωάκια και ζούγκλες, λουλούδια και παραμύθια, πολύχρωμοι χαρταετοί και αστροναύτες αποτελούν από μόνα τους ένα διακοσμητικό στοιχείο για το παιδικό δωμάτιο, γύρω από το οποίο μπορείτε να βασίσετε ολόκληρη τη διακόσμηση.