Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τα ταπητοκαθαριστήρια ως τα μέρη, στα οποία γίνεται ο καθαρισμός και η φύλαξη των χαλιών κατά τους θερινούς μήνες. Αυτή φυσικά είναι η βασική τους λειτουργία, αφού λειτουργούν ως καθαριστήρια χαλιών που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για επαγγελματικό πλύσιμο, ενώ στη συνέχεια αποθηκεύουν και φυλάσσουν τα χαλιά σε ειδικούς χώρους χωρίς υγρασία και με απόλυτη ασφάλεια. Ωστόσο, ένα ταπητοκαθαριστήριο παρέχει και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες και πιθανότατα να μην τις ξέρετε. Μάθετέ τις και διευκολύνετε τη ζωή σας!

Αδιαβροχοποίηση χαλιών

Μετά τον καθαρισμό του χαλιού, μπορείτε να ζητήσετε από το ταπητοκαθαριστήριο να το αδιαβροχοποίησει. Αυτό γίνεται με εξελιγμένα υλικά, τα οποία εφαρμόζονται πάνω στην επιφάνεια του χαλιού και προστατεύουν τις ίνες του από την υγρασία. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πέσει πάνω του ένα ποτήρι κρασί ή ο καφές, ο λεκές δεν θα εισχωρήσει βαθιά μέσα στο ύφασμα και επομένως ο καθαρισμός θα είναι πολύ ευκολότερος.

Επισκευή χαλιών

Κάτι που οι περισσότεροι σίγουρα δεν γνωρίζουν είναι ότι τα ταπητοκαθαριστήρια με εμπειρία και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό έχουν τη δυνατότητα να επισκευάζουν τα χαλιά. Είναι πολύ λογικό να εμφανίζονται μικρές φθορές και ψεγάδια στα χαλιά με τη χρήση, όμως αν αυτά επιδιορθωθούν έγκαιρα, τότε το χαλί θα παραμείνει σαν καινούριο για πολλά πολλά χρόνια. Στόχος είναι επομένως να απευθυνθείτε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο, το οποίο θα αναλάβει τον ολοκληρωμένο καθαρισμό του χαλιού και έπειτα θα διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα υλικά, για να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση ανάλογα με τη ζημιά που έχει γίνει.

ταπητοκαθαριστηρια

Επί τόπου καθαρισμοί

Αν και αυτό δεν είναι μια υπηρεσία που προσφέρουν όλα τα ταπητοκαθαριστήρια, είναι σίγουρα πολύ χρήσιμη. Βρείτε το καθαριστήριο χαλιών, το οποίο πραγματοποιεί και επί τόπου καθαρισμούς και κλείστε ραντεβού, για να έρθει το συνεργείο στο χώρο σας και να καθαρίσει με επαγγελματικό εξοπλισμό όχι μόνο τα χαλιά αλλά και τις μοκέτες, τους καναπέδες και τις ταπετσαρίες του χώρου σας. Επειδή, μάλιστα, ο επί τόπου καθαρισμός μπορεί να είναι και ξηρός με ειδικό αφρό καθαρισμού που δεν αφήνει υγρασία, είναι κατάλληλος τόσο για χειροποίητα χαλιά όσο και για εγκαταστάσεις, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά.

Βιοκαθαρισμός στρωμάτων

Τα ταπητοκαθαριστήρια, όπως λέει και το όνομά τους, είναι πρωτίστως καθαριστήρια χαλιών, όμως οι τεχνικές που χρησιμοποιούν για αυτή την υπηρεσία τους έχουν δώσει την πείρα να μπορούν να παρέχουν και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες για την υγεία μας, όπως ο καθαρισμός στρωμάτων. Γνωρίζατε ότι ακόμα και ένα φαινομενικά καθαρό στρώμα κρύβει εκατομμύρια ακάρεα και άλλα μικρόβια σε ένα τετραγωνικό εκατοστό του; Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε και να είστε σίγουροι ότι κοιμάστε σε ένα πραγματικά καθαρό στρώμα είναι ο καθαρισμός του με ειδικά μηχανήματα, τα οποία εξουδετερώνουν τη βρομιά, την κακοσμία και φυσικά τα μικρόβια. Αυτός ολοκληρώνεται μέσα σε λίγη ώρα και γίνεται φυσικά στο σπίτι σας!