Στα περισσότερα σπίτια οι ιδιοκτήτες επενδύουν για έπιπλα και χώρο σε όλα τα δωμάτια εκτός του μπάνιου. Τα σαλόνια και οι κρεβατοκάμαρες γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και με ακριβότερα έπιπλα και για τα μπάνια υπολείπεται έτσι λίγος χώρος. Τα καλά νέα είναι, ωστόσο, ότι ακόμα και τα μικρά μπάνια μπορούν να διακοσμηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνουν ωραία και να αισθανόμαστε άνετα μέσα σε αυτά. Με τις παρακάτω συμβουλές θα το πετύχετε εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα.

Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα και μεγάλα πλακάκια

ανοιχτοχρωμο μπανιοΈνα οπτικό τρικ που θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του μπάνιου σας είναι να του βάλετε μεγάλα πλακάκια. Τα μικρά πλακάκια έχουν ως αποτέλεσμα πολλές ρωγμές στο σημείο που ενώνονται και αυτό κάνει το χώρο να δείχνει ακατάστατος και όλο και πιο υπερβολικός όσο πιο μικρός είναι. Επιπλέον, τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνετε το μπάνιο σας να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο. Πολύ καλά λειτουργεί και το ξύλο που δίνει μία νότα φύσης στο μπάνιο σας και είναι επίσης σχετικά ανοιχτόχρωμο και ελαφρύ οπτικά υλικό.

Επενδύστε σε ποιοτικά υφάσματα

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε πολλά χρήματα στο μπάνιο και να κάνετε ανακαίνιση που απαιτεί πολλές αλλαγές και ως εκ τούτου πολλά έξοδα, μπορείτε να αλλάξετε αυτά που είναι πιο εύκολο να αλλάξουν χωρίς μεγάλες δαπάνες. Αγοράστε καινούριες κουρτίνες για το παράθυρο και τη ντουζιέρα αλλά τοποθετήστε και όμορφες πετσέτες, από αφρικανικά και τούρκικα υφάσματα που θα προσδώσουν στο μπάνιο σας μια πινελιά μοντέρνας μεγαλοπρέπειας.

Διακοσμήστε το μπάνιο σας

Νομίζετε πως τα διακοσμητικά είναι μόνο για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα; Τολμήστε να δώσετε στο μπάνιο σας τον δικό σας ξεχωριστό τόνο με διακοσμητικά, κεριά, αξεσουάρ ακόμα και λουλούδια που θα το κάνουν μονομιάς να μοιάζει πιο καινούριο και περιποιημένο. Μεγάλη επίδραση στο σύνολο θα έχουν και οι τοίχοι, ειδικά αν τους βάψετε σε κάποιο ιδιαίτερο και φωτεινό χρώμα που θα τους αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο.

Φως και καθρέφτες

Ένα μικρό μπάνιο θα αποκτήσει περισσότερη έκταση μέσω του φωτισμού αλλά και των καθρεφτών. Τοποθετήστε ένα μεγάλο καθρέφτη στον έναν τοίχο και βάλτε κρυφό φωτισμό σε διάφορα μέρη, για να παίξετε με το φως και την ατμόσφαιρα που δίνει.

Αφήστε να φαίνονται μόνο όσα πραγματικά χρειάζεστε

Σε ένα μικρό μπάνιο δυστυχώς δεν χωρούν όλα και αν θελήσετε να έχετε έξω κάθε μπουκαλάκι, ο χώρος θα μοιάζει εντελώς ακατάστατος. Αφήστε σε κοινή θέα μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως για παράδειγμα την οδοντόκρεμα, το σαμπουάν και το αφρόλουτρο, και κρύψτε ό,τι δεν σας χρειάζεται άμεσα. Ό,τι μείνει έξω, βάλτε το σε όμορφα μπουκαλάκια που θα βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα.

Ντουζιέρα αντί για μπανιέρα

Είναι αυτονόητο πως στα μικρά μπάνια η μπανιέρα θα λειτουργήσει τελείως ανασταλτικά και θα στριμώξει πολύ το χώρο. Μία ντουζιέρα με γυαλί είναι το καλύτερο που μπορείτε να έχετε, αφού και χώρο δεν θα πιάνει και τα τοιχώματά της θα δημιουργούν τις επιθυμητές γωνίες, ενώ επειδή είναι διαφανή θα κάνουν τις διαστάσεις να φαίνονται μεγαλύτερες.