Έχετε βαρεθεί την κουζίνα σας και θέλετε να κάνετε μια αλλαγή; Κάτι που μπορείτε να ανανεώσετε εκτός από τα έπιπλα κουζίνας και τις συσκευές, είναι τα πλακάκια είτε στο δάπεδο είτε στον κενό χώρο που μένει στον τοίχο ανάμεσα στα πάνω και τα κάτω ντουλάπια. Αν ψάχνετε ευφάνταστα σχέδια για κουζίνες που θα αποπνέουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και θα σας κάνουν να θέλετε να μείνετε για πάντα εκεί, τότε διαβάστε παρακάτω και εμπνευστείτε!

Ασπρόμαυρο δάπεδο

Το ασπρόμαυρο δάπεδο είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σχέδια σε κουζίνες διαφόρων ειδών. Μπορεί να ταιριάξει τόσο με μοντέρνα όσο και με πιο κλασική διακόσμηση και χαρίζει ζεστασιά σε συνδυασμό με minimal ύφος στο χώρο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει το δάπεδο σε σχήμα σκακιέρας είναι πως δένει αρμονικά με τα περισσότερα χρώματα, όποτε δεν σας περιορίζει σε μια μελλοντική ανακαίνιση ή αλλαγή των επίπλων κουζίνας.

ασπρομαυρα πλακακια στην κουζινα

Σκούρα πλακάκια γρανίτη

Το σκούρο χρώμα στις κουζίνες έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα και φέρνει την ένταση που θέλουμε αν συνδυαστεί με ανοιχτά χρώματα, όπως άσπρο και μπεζ. Τα πλακάκια αυτά μπορούν να μπουν στο πάτωμα ή τους τοίχους και να δώσουν την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας. Πάντως, επειδή ο γρανίτης είναι ακριβό υλικό, στην αγορά θα βρείτε και πολλά πλακάκια τύπου γρανίτη, τα οποία είναι εξίσου ανθεκτικά και στιλάτα. Θυμηθείτε, όμως, ότι μια τόσο σκουρόχρωμη επιλογή είναι καλύτερη για μεγάλες κουζίνες, γιατί πάντα τέτοιου είδους χρώματα μικραίνουν οπτικά το χώρο.

πλακακια κουζινας γρανιτη

Εξάγωνα πλακάκια

Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για το κενό που μένει στον τοίχο ανάμεσα στα έπιπλα κουζίνας είναι τα μικρά εξάγωνα πλακάκια, τα οποία μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης στο χώρο. Για να πετύχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, συνδυάστε δύο χρώματα και τοποθετήστε τα πλακάκια με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό. Μπορείτε, μάλιστα, να αποφύγετε την εξαντλητική συμμετρία και να αφήσετε κάποια πλακίδια να… ξεφύγουν από τα υπόλοιπα και να στολίσουν με ξεχωριστό τρόπο τον τοίχο.

Πλακάκια μαρμάρου με νερά

Η πιο οικονομική επιλογή είναι να βάλετε πλακάκια τύπου μαρμάρου, αλλά φυσικά τίποτα δεν σας εμποδίζει να καλύψετε το δάπεδο της κουζίνας με πλάκες αληθινού μαρμάρου. Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει σε άλλα δωμάτια, όμως και στις κουζίνες το μάρμαρο είναι αυτό που ζητάμε για διακριτική πολυτέλεια. Ειδικά το σχέδιο με νερά είναι το αποκορύφωμα του εκμοντερνισμού στην κουζίνα και σίγουρα δεν θα το βαρεθείτε ποτέ.

Μεγάλα γκρι πλακάκια

Το γκρι είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα χρώματα στις μοντέρνες κουζίνες και φέτος αποτελεί ένα από τα πιο στιλάτα χρώματα της σεζόν. Αν θέλετε να το εντάξετε στην κουζίνα σας, μπορείτε να το κάνετε με μεγάλα πλακάκια για το δάπεδο ή τον τοίχο, τα οποία θα συνδυαστούν με ανοιχτόχρωμα ντουλάπια, για να μην σκοτεινιάσει και μικρύνει ο χώρος.