Η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας εδώ και χρόνια και συνεχίζει να κρατά καλά δυστυχώς. Παντού ξεπροβάλλουν σιγά-σιγά μαγαζιά για αγορά χρυσού ή αλλιώς τα γνωστά σε όλους μας ενεχυροδανειστήρια. Είναι όμως η οικονομική κρίση ένα εμπόδιο στη σημερινή ρευστότητα της αγοράς ή πόσο μάλλον στην ευχέρεια της τσέπης σου και της ζωής σου όλης; Δεν έχεις παρά να τρέξεις κι εσύ στο κοντινότερό σου ενεχυροδανειστήριο να δοκιμάσεις τη νέα λύση που σου προσφέρεται στην αγορά!

Τι είναι ένα ενεχυροδανειστήριο και πώς λειτουργεί; Το ενεχυροδανειστήριο στηρίζεται στην υψηλή τιμή του χρυσού, αφού προωθεί την αγορά χρυσού από ενδεχόμενους πελάτες που αναζητούν χρήματα άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι δηλαδή ένα είδος ιδιωτικής «τράπεζας» θα λέγαμε, αφού αγοράζει κυρίως αντικείμενα και κοσμήματα από χρυσό και από ασήμι και τα κρατά ως ενέχυρο για να μπορέσει να κάνει την πίστωση. Η κάθε πίστωση αποδίδει χρήματα στον πελάτη που τόσο τα έχει ανάγκη στις μέρες μας. Το ενεχυροδανειστήριο δέχεται εκτός από κοσμήματα και είδη χρυσού, συχνά και άλλα αντικείμενα αξίας, όπως ακριβά ρολόγια από γνωστές μάρκες παγκόσμιας εμβέλειας ή περιουσιακά στοιχεία και τυχόν κειμήλια. Δέχεται και ακριβές και στιλάτες τσάντες ή ακόμα και χρυσά δόντια!

Πώς μπορώ, επομένως, να επωφεληθώ κι εγώ; Η αγορά χρυσού είναι πλέον πολύ ανεπτυγμένη και τα ενεχυροδανειστήρια είναι έμπιστα και νόμιμα. Κυρίως, όμως, είναι πολλά και σε πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Συχνά κιόλας δεν βασίζονται μόνο στην τιμή του χρυσού ως ενέχυρο για να δώσουν το πολυπόθητο ποσό στον πελάτη που το έχει ανάγκη, αλλά προσφέρουν τη δυνατότητα αγοράς πολύτιμων αντικειμένων  σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών που θα έπειθε και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Το ενεχυροδανειστήριο που σέβεται τον εαυτό του προσφέρει πάντα υψηλής ποιότητας αξιολόγηση και έλεγχο των προς αγορά ή προς πώληση αντικειμένων και επιτρέπει έναν τακτικό γενικό έλεγχο των υπηρεσιών του με σκοπό να κερδίσει έντιμα και μακροπρόθεσμα τον πελάτη του. Οι συναλλαγές γίνονται με άκρα εμπιστευτικότητα και ασφάλεια κάτω από την προστασία μόνο ελεγμένων συστημάτων αγοραπωλησίας και πληρωμής όπως τοις μετρητοίς, με δόσεις ή με διεθνώς και πανελληνίως αποδεκτές πιστωτικές κάρτες. Τέλος, είναι φυσικό να ελέγχεται και το ύψος της τιμής του χρυσού και να μπαίνουν όρια κατά της αισχροκέρδειας κατά του καταναλωτή που κάθε σωστή επιχείρηση σέβεται και τιμά.αγορά χρυσού

Άρα, για ποια εμπόδια λόγω οικονομικής κρίσης μιλάμε, όταν μπροστά μας ανοίγεται μια τέτοια δυνατότητα ανάπτυξης της αγοράς και επενδύσεων; Τα όποια οικονομικής φύσεως προβλήματα λύνονται πλέον με μια τέτοια άμεση και αξιόπιστη διευκόλυνση και το πορτοφόλι μας σφύζει ξανά από υγεία. Ενεχυροδανειστήριο, λοιπόν, είναι η λύση της  καθημερινότητάς μας και γιατί όχι αυτή η αγορά χρυσού να μην γίνει η αγορά της νέας εποχής. Τα ενεχυροδανειστήρια πρέπει να πάψουν να προκαλούν φόβο στον καταναλωτή και να αρχίζουν να μπαίνουν πιο δυναμικά στις ζωές μας ως ένας έμπιστος «φίλος» που θα μας δάνειζε σε μια ώρα ανάγκης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι εκεί για το καλό μας και όχι για να μας εκμεταλλευτούν. Δεν είναι μια μόδα που έρχεται και παρέρχεται, αλλά μια τάση και λύση που πρόκειται να μείνει!